Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 15. srpna 2017

Dýňový chlebík

Občas si upeču pečivo s nižším obsahem sacharidů. Většinou z tvarohu, vajec, psyllia a semínek. Ale tentokrát jsem potřebovala pečivo bez mléčných výrobků. A co čert nechtěl, potřebovala jsem zrovna spotřebovat malý zbytek máslové dýně, ze které jsem dělala polévku. Tak jsem místo tvarohu použila dýni a ono to vyšlo:

100 g lněných semínek
25 g psyllia
50 g slunečniových semínek
40 g dýňových semínek
4 vejce
1 rovná lžička soli
1 bezlepkový prášek do pečiva
260 g máslové dýně

Lněná a slunečnicová semínka a psyllium společně najemno rozmixujeme..
Přesypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva. Do mixéru dáme dýni nakrájenou na kousky, sůl a vajíčka. Rozmixujeme dohladka, potom na pár vteřin necháme nasekat také dýňová semínka.
Smícháme všechny přísady dohromady, necháme pár minut nabobtnat, dokud těsto nezhoustne.
Namočenýma rukama vytvarujeme 2 menší bochníčky. Pečeme na pečícím papíru v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 1 hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat