Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 23. září 2015

Jáhlová mouka

Nedávno jsem neodolala a koupila na zkoušku jáhlovou mouku. Zklamala mě svou pachutí. A tak si jí raději vyrábím doma. Je určená k okamžité spotřebě, ne ke skladování. Stačí k tomu mixér - používám starou Etu a bez problémů to zvládá.
Nejdříve si připravím jáhly.
Dám vařit vodu - cca 2 litry.
Jáhly vložím do cedníku a propláchnu studenou vodou.
Cedník vložím do misy a jáhly v něm zaleju vroucí vodou tak, aby byly potopené. Promíchám lžící a scedím.
Zaleju je horkou vodou ještě jednou a znovu promíchám.
Scedím a hned vysypu do mixéru.
A rozmixuji. Trošku si pomůžu gumovou stěrkou, aby nezůstávaly na stěně mixéru.
Kupodivu nevznikne z mokrých jáhel kaše, ale mouka. A tu hned použiji k pečení :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat